3 Eylül 2022 Cumartesi

Mezun Cinayetleri

 

Yıllar önce, Tuna Kiremitçi'nin o zamana kadarki bütün kitaplarını okuyup imza gününde hepsini imzalamıştım. Yakışıklılığına ek olarak kibarlığına da vurulmuştum. Sonra hangisiydi hatırlamıyorum, bir kitabını okuduktan sonra soğudum. Eski okuma keyfimi alamadım. Aradan yıllar geçti ve Tuna Kiremitçi kendisine uzak bir tür olan polisiye gerilim kitabı yazdı. Ben de merak edip aldım ve okudum. İyi ki de okumuşum, bu kitap bana yeniden Tuna Kiremitçi'yi sevdirdi ve fark ettim ki ben onu takip etmezken daha bir sürü kitap yazmış. Okuma listeme onları da ekledim.


Kitabın konusuna gelince, adı üzerinde mezun cinayetleri. Mezunlar gününde ilk cinayetini işleyen ve başka mezunlarla devam eden bir seri katilin peşindeki Perihan komiserin hikayesi. Kiremitçi, dönemin trendine uymuş çünkü ana karakterlerin neredeyse hepsi kadın. Zaten cinayetle ilgilenen büronun lakabı "Bacılar Bölüğü". Çok detaya girmeyeceğim ama keyifle okunacak bir kitap. Yazar kitabın sonunu da devamı yazılabilir şekilde açık bırakmış. Sonra devamını da yazmış zaten "Peri'nin Ölümü" ama henüz daha okumaya fırsat bulamadım. Belki kaçırdığım diğer kitapları okuduktan sonra dönebilirim. 

Sultan Hamid Düşerken

  Nahid Sırrı Örik, Türk edebiyatının çok kıymetli ama pek bilinmeyen yazarlarından. Kıskanmak kitabıyla tanımıştım onu, çok da sevmiştim. ...