8 Temmuz 2018 Pazar

Emma

'Ingiliz yazar Jane Austen; on dokuzuncu yüzyıl modern roman dilinin kurucusudur.

Eserleri, Victoria döneminin gündelik hayatı ve ironisi arasında geçer; Aşk ve Gurur, Emma gibi unutulmaz klasikleri imzalamış; romanlarının çoğu sinemaya uyarlanmıştır.

Romanlarında evliliğin sosyalleştirici yanını ön planda tutan yazar, hiç evlenmemiştir. 18 Haziran 1817'de göğüs kanserinden öldüğünde 42 yaşındaydı.

Winchester Katedraline gömülmüştür.'

Kitabın arkasındaki tanıtım yukarıdaki gibi. Emma, Jane Austen'ın Aşk ve Gurur'dan sonraki en çok bilinen eseri. Tüm kitapları gibi bu kitabın da filmi çekilmiş. Başrolünde de Gwyneth Paltrow oynuyor.

Emma, bir hayalperest. Çöpçatanlık işini çok iyi başardığını düşünen ama aslında bu işi hiç de beceremeyen genç ve saf bir kız. Iyi niyetli olmasına rağmen, daha kendi gönül işlerinde bile başarılı olamayan ama başkalarının gönül işlerine burnunu sokan biri. Zaten kitabın sonunda da dersini alıyor.

Güzel, okuması keyifli, bol karakterli ve eğlenceli bir kitap. Kafanızı dağıtmak istiyorsanız ve hem romantik hem de eğlenceli bir kitap arıyorsanız, tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sultan Hamid Düşerken

  Nahid Sırrı Örik, Türk edebiyatının çok kıymetli ama pek bilinmeyen yazarlarından. Kıskanmak kitabıyla tanımıştım onu, çok da sevmiştim. ...