4 Eylül 2021 Cumartesi

Gece Yarısı Kütüphanesi

 

Gece Yarısı Kütüphanesi, son zamanlarda okuduğum en güzel romanlardan biri. Hayatında birçok pişmanlığı olan Nora, ölmeye karar verdiğinde kendisini Gece Yarısı kütüphanesinde buluyor. Önünde birsürü kitap var ve hepsi yaşamış olabileceği sonsuz hayatlarla dolu. Eline bir kitap alıp okumaya başladığında o hayatın içinde buluyor kendini. Acaba hayatında bazı seçimleri daha farklı yapsaydı ne olurdu? Bu bence hepimizin kendimize sorduğu bir soru. Gençken Nora gibi biz de sayısız geleceğe sahip oluruz ama zaman geçip bazı seçimler yaptıkça belirli bir yolda ilerlerken buluruz kendimizi. Kitabın yazarı olaya hem felsefi hem de quantum fiziği bakış açısıyla yaklaşmış. İlmek ilmek ördüğü hikayenin ardında yazarın entelektüel bilgi birikimi fark ediliyor. 

Acaba Nora, onca hayat arasından seveceği bir hayat bulabilecek mi? Ölmekten vazgeçip hayata tutunabilecek mi? Merak ettiyseniz okumanızı tavsiye ederim.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sultan Hamid Düşerken

  Nahid Sırrı Örik, Türk edebiyatının çok kıymetli ama pek bilinmeyen yazarlarından. Kıskanmak kitabıyla tanımıştım onu, çok da sevmiştim. ...